Geen producten (0)

CNC Nieuwsburo

Aangeboden persberichten aan de landelijke media

 

LogoHSM Advisor Pro NL software voor CNC verspaners

Complete snijwaarden database incl. High Speed Milling adviezen.

Met het HSM Advisor Pro softwareprogramma, kunnen snel betrouwbare snijgegevens worden bepaald, voor de bewerking van talloze soorten staal, aluminium, RVS, titanium enz. 

Het kost meer tijd om deze gegevens te moeten opzoeken in documentatie van de gereedschapsmerken, circulerende lijsten in de werkplaats of met de diverse leverancier apps en eventueel nog een telefoontje naar de vertegenwoordiger.

Met enkele klikken volgt nu het advies voor de snijsnelheid en voeding/aanzet bij een instelling voor een verspaningssnede. Ook kan de CNC verspaner eigen ervaring met zijn machines eenvoudig vastleggen, zodat alle data structureel op één werkplek of op een netwerklocatie beschikbaar is. Voor beginnende frezers of draaiers een uitkomst om veilig een frees-, boor-, tap-, of draaibewerking etc. uit te kunnen voeren. 

Verder is het mogelijk om voor elk type of merk gereedschap een eigen snijtabel of het resultaat met een geselecteerde praktijksnede, op te slaan. Hiermee kunnen de tool prestaties achteraf beter worden beoordeeld. Vaak zien we dat de verstrekte verkoopinformatie onderling verschilt, door commerciële type aanduidingen of beperkte materiaalsoort opgave en/of weergave van test resultaten.

Met de HSM Advisor Pro blijft zo de kennis binnen het bedrijf behouden, kan dit door collega’s worden gedeeld en is de kwaliteit van deze informatie beter te borgen.

Ook is dit programma een goed leermiddel, omdat het de effecten van de gemaakte keuzes in de parameters voor de verspaning, zo helder zichtbaar maakt.

De adviezen voor “High Speed Milling” zijn hiervan een voorbeeld, omdat deze ook goed vergelijkbaar zijn in de uitkomsten. Deze HSM-techniek is mogelijk voor freesbewerkingen waarbij radiale of axiale spaanverdunning optreedt. Zo leer je met de behaalde spaanvolumes, productiever te zijn en deze soms met wel 40% op te voeren.

Voor overbelasting of breuk van (dure) snijkanten tijdens de verspaning, wordt vooraf gewaarschuwd. Hierbij wordt gerekend met de mechanische sterkte van de frees, door hiervan de maximale afbuiging/doorbuiging en koppel in kengetallen vast te leggen. Ook machinelimieten worden verrekend, op basis van het werkelijke vermogensdiagram van de hoofdspil aandrijving, het maximum toerental en de voeding.

Verder is er een handige functie voor het beheren van de voorraad tools in gereedschapskasten aanwezig en kan een besteladvies worden gemaakt bij een tekort en hiervan de aflevering worden bewaakt.

De HSMAdvisor software is door een Canadese ontwikkelaar in 2012 gelanceerd en nu geïntroduceerd in Nederland en België in een exclusieve NL-versie, incl. onze nieuwe “CNC Verspaners HSM Gids” als handleiding.

 

Logo

Ondersteuning voor thuiswerken in de BBL Leerweg van het metaalonderwijs.

Ondanks de Covid-19 crisis, wordt in de MKB-metaal zo goed als mogelijk doorgewerkt, ook met een kleinere bezetting. Inmiddels is men naarstig oplossingen in aan het voeren, om de ontstane toestand nog even vol te kunnen houden.

Daarbij moet ook aandacht zijn voor de BBL-leerlingen die hun opleiding misschien niet kunnen afmaken of bij de bedrijven in het nieuwe schooljaar niet kunnen instromen. Om deze reden zijn er initiatieven mogelijk waarvan hier een praktisch voorbeeld wordt aangedragen door het CNC Instructie Buro.

Advies voor BBL Leerbedrijven

Om de huidige leerwerkplekken te behouden, zouden werkgevers nu of later, aan hun BBL-leerlingen ook thuiswerk kunnen aanbieden. Hiervoor zijn meerdere mogelijkheden om mee te starten. Met e-learning en online begeleiding is dan extra ervaring op te doen, die later te pas komt in het bedrijf en het leerproces versneld. Hiervoor geeft het CNC Instructie Buro een mogelijkheid aan, om met 3D virtuele CNC machine simulaties aan de slag te gaan.

Advies voor BBL Leerlingen

Als BBL-leerling heb je natuurlijk eerst rond mogen kijken. Zo zag je CNC-machines in werking en collega's die met elkaar mooie producten maken. Heeft dit je interesse gewekt en wil je daarin verder, dan kan dat. Maar het kost tijd om het vak te leren.

Neem een voorsprong hierop, door het CNC programmeren zelf al te oefenen. Bij het bedienen van een CNC machine heb je dan een goed idee wat het programma doet. Met deze basiskennis is er ook meer tijd om met verspanen praktijkervaring op te doen. Zo kun je hiermee je vakkennis opbouwen over CNC draaien en CNC frezen.

FANUC CNC Simulator Pro NL-software

Aanbevolen om zelf te leren CNC programmeren in een zelfstudie traject, met tal van tutorials uit de praktijk. Hiermee kan reële ervaring worden opgedaan. Je werkt eerst op een 3D virtuele CNC-draai- of freesmachine, met werkstuk opspanningen, tools en materialen. Het werkt ook heel fijn om van een zelfgemaakt Fanuc (ISO) programma, de bewerkingsafloop succesvol te kunnen simuleren. Zo kun je ingaven fouten opsporen en het CNC-programmeren veilig oefenen. Onlangs heeft het ROC Graafschap College uit Doetinchem ook gekozen voor de FANUC CNC Simulator Pro software voor klassikaal onderwijs.

 

Logo

ROC Graafschap College uit Doetinchem start met CNC Simulator Pro.

Het  ROC Graafschap College uit Doetinchem heeft de nieuwe FANUC CNC Simulator software geadopteerd, voor het inrichten van theorie- en praktijklokalen. Daarmee kan, met het zelfgemaakte Fanuc (ISO) programma, de bewerkingsafloop op virtuele CNC-machines worden gesimuleerd. Hiervoor heeft men nu 24 werkplekken te beschikking. Het werkt prettig voor zowel docent als student laat men ons enthousiast weten. Zo worden fouten opgespoord en machinecrashes voorkomen. Diverse e-learning features zijn inbegrepen om de aanleertijd van het werkstukprogrammeren zo aangenaam mogelijk te maken. De kwaliteit van de software en het DIY-instructiepakket, valt onder het beheer van ons buro. Voor het onderwijs als doelgroep, liggen de aanschafprijzen van 12 of 24 seats op een zeer haalbaar niveau.

 

Logo

Gratis brochure “Praktijk Scholingsadvies”.

In de praktijk zijn CNC-opleidingen van o.a. machineleveranciers, erop gericht om te leren werken met de nieuwe of gebruikte CNC-draai- of freesbank. Hierbij wordt zo goed mogelijk instructie gegeven om in het bedrijf met deze CNC-machines te produceren. Met deze brochure kunt u zelf een opleidingsvraag samenstellen door middel van de onderwerpen uit vijf basis instructiemodules. Deze zijn bedoeld voor personeel met CNC machine ervaring en later BBL-leerlingen die er klaar voor zijn. Met de daarbij bijgevoegde checklists zijn de gewenste onderwerpen aan te vinken.

Deze is gratis aan te vragen bij het CNC Instructie Buro of ter inzage met de website rubriek: Brochure CNC Opleiding.

 

Logo

Nieuwe FANUC CNC Simulator software v.3.1 officieel released.

Voor het beroepsonderwijs is nu de nieuwe release van de FANUC CNC Simulator software officieel beschikbaar.

 Hiermee kan, op een toegankelijke manier, kennis worden gemaakt met CNC-bewerkingen op 3D Virtuele Machines. Er is veel energie gestoken in deze versie, om up-to-date FANUC-configuraties te realiseren. Dit sluit geheel aan bij de Nederlandse werksituatie en de FANUC-instructieboeken met praktijkoefeningen voor CNC draaien en CNC frezen. De levering omvat ook diverse werkboeken in de vorm van tutorials en interactieve CNC-programmeer oefeningen. De opzet van de software is overzichtelijk, zodat al snel nieuwe CNC-programma’s kunnen worden gemaakt en gecontroleerd. De benodigde magazijn voorraad tools en werkstukken (bibliotheken) zijn gemakkelijk aan te vullen. 

Maar er zijn nog meer functies beschikbaar, die de nieuwsgierigheid kunnen prikkelen. De E-learning module is zelf uit te breiden voor opgaven in het eigen praktijklokaal. De SimCam module vormt een uitdaging om de mogelijkheden van CAD/CAM te ontdekken. Er is een 3D freesfunctie voorhanden, een graveerfunctie, er kunnen tandwielsets worden berekend en gefreesd en meer handige tools en plug-ins. Ook FANUC-macro’s voor draaien en frezen incl. onder programma techniek worden ondersteund.

In de software kan ook kennis worden gemaakt met diverse simulaties van bewerkingen op o.a. bovenfrees-, laser/plasmasnij-, 3D print-machines en zelfs een 5-assige robot om deze te visualiseren. De besturing van een virtuele DRONE is als fun toepassing beschikbaar. 

De FANUC CNC Simulator vervult daarmee de wensen van het VMBO/MBO onderwijs en is ook een betaalbaar instructiepakket. 

Het CNC Instructie Buro verzorgt de levering en support, met inmiddels goede recensies van gebruikers die de pakketten al in de vorige versie hadden afgenomen.

 

Logo

Simple-CAM gebruikers programmeren 2.5x sneller als op hun CNC-besturing.

Tijdens een rondgang in de afgelopen introductieperiode, maakte het nieuwe Simple-CAM pakket, op CNC-draaiers en CNC-frezers, al direct veel indruk. Het is ook een ingenieus bedacht systeem, waar heel eenvoudig mee kan worden gewerkt. Hierdoor is het mogelijk om sneller en makkelijker te programmeren, dan op de dialoog besturing van de CNC machine in de werkplaats.

In dit pakket wordt de tekening in DXF-formaat geopend en hierop een bewerking geselecteerd. Automatisch volgt de gereedschapskeuze, met snijgegevens en de bewerkingsvolgorde. Dit betekent dat je bijvoorbeeld kiest om een kamer te frezen en zelf kunt kiezen hoe je dit wilt uitvoeren, door het aanvinken van voorfrezen, evt. restmateriaal frezen, nafrezen en afbramen. Met draaiwerk volgt eenzelfde benadering zoals voordraaien, nadraaien en scherpe kanten breken met als optie alle boor en freeswerk met C-as.

Het gehele bewerkingsplan is overzichtelijk en praktisch. Hierna is een toollijst te genereren waarin de snijgegevens nog kunnen worden aangepast. Ook een setup document wordt automatisch gegenereerd.

Simple-CAM kent bovendien het 3D simulatie algoritme van Moduleworks® en, in de volledige versie, ook restmateriaal en wervelfrezen (trochoïdaal of waveform techniek).

Het resultaat is een compleet CNC-programma voor o.a. Fanuc-, Heidenhain-, Siemens 840D- of Haas besturing op verticale freesmachines, of de betreffende CNC-draaibanken van DOOSAN, HAAS, MAZAK, MORI-SEIKI incl. C-as en andere machines met een te configureren postprocessor d.m.v. templates.

Omdat het gebruik van Simple-CAM, de benodigde inzichten in het CNC programmeren heel duidelijk laat zien, is deze software ook geschikt voor nieuw op te leiden personeel op mbo-niveau. Veelal zijn de CAM-pakketten in de industrie, hiervoor te uitgebreid en te duur voor het te bereiken opleidingsresultaat. Voor niet commercieel gebruik door studenten, is het pakket gratis tijdens het gebruik in de weekeinden.

De levering door het CNC Instructie Buro omvat een volledig Nederlandstalige versie met permanente licentie voor een vast aanschafbedrag.

 

Logo

Introductie van Simple-CAM, het nieuwe CNC programmeersysteem.

Het CNC Instructie Buro introduceert het nieuwe Simple-CAM pakket voor CNC-draaien en CNC-frezen. Met de boodschap: "Ingenieus bedacht werkt simpeler " voldoet dit moderne CNC programmeersysteem dan ook volledig aan de hoge eisen van het CNC Instructie Buro. Door eigen relaties is ook dikwijls navraag gedaan over de beschikbaarheid van een dergelijk CAM draaipakket (naast SharpCAM voor frezers). Met deze software voor zowel draaien als frezen, is het CNC programmeren ook opnieuw uitgevonden en geautomatiseerd en werkt vele malen sneller als een dialoog besturing.

Omdat het gebruik van Simple-CAM de benodigde inzichten voor het CNC programmeren heel duidelijk laat zien, is deze software ook heel geschikt voor nieuw op te leiden personeel op MBO niveau 3-4. Veelal zijn de aangeboden CAM pakketten hiervoor te uitgebreid en te duur voor starters of het opleidingsbudget.

In dit pakket importeert u direct uw tekening in DXF formaat of je stelt de bewerkingen zelf samen met grondvormen (cirkel, vierkant etc.) of vanuit de CAD module. Daarna verschijnt een Simple-CAM “easy” advies, om een bewerking te programmeren, door een automatisch gereedschapsvoorstel, keuze van de snijgegevens en de voor- en nabewerkingsvolgorde. Dit werkt dus in analogie met "Feature built in" CAD-functies en betekent dat je bijv. kiest om draad te frezen (eindbewerking) en de voor- en na-bewerkingen kunt aanvinken (centeren, boren, afbramen, draadfrezen, enz.).

Hierna is alles automatisch al geprogrammeerd. Het gehele bewerkingsplan is overzichtelijk en praktisch. De uiteindelijke bewerkingen kunnen zelf aan- of uit- worden gevinkt en op details gemakkelijk worden aangepast, naar de eigen inzichten van de CNC draaier of CNC frezer. Hierna is een toollijst te genereren waarin de snijgegevens nog kunnen worden aangepast, voor directe verwerking in het al gemaakte CNC programma. Ook een setup document wordt automatisch gegenereerd.

Simple-CAM kent bovendien het 3D simulatie algoritme van Moduleworks®, wervelfrezen- (trochoïdaal of waveform) en restmateriaal frezen.

De postprocessorslag is snel en de machineconfiguratie eenvoudig. Uniek is de broncode, waarmee u de postprocesoren zelf kunt aanpassen of geheel nieuwe aanmaken (m.b.v. templates). Zo hoeft u voor uw nieuwe machines de postprocessoren nu, of in de toekomst, ook niet meer extra te bestellen.

Na keuze van de postprocessor is het resultaat een compleet CNC programma voor o.a. een Fanuc-, Heidenhain-, Siemens 840D- of Haas besturing op verticale freesmachines, of de betreffende draaibanken van DOOSAN, HAAS, MAZAK, MORI-SEIKI incl. C-as en andere te configureren machinepostprocessor d.m.v. templates.

De levering door het CNC Instructie Buro omvat een volledig Nederlandstalige versie met permanente licentie, quick startup bijlage en voorbeelden met CNC draai- en frees-werkstukken uit de eigen scholingspraktijk.

 

LogoFANUC CNC Simulator Pro voor programmeerscholing op 3D Virtuele draai- en freesmachines.

Voor VMBO/MBO techniekopleidingen, introduceert het CNC Instructie Buro, de CNC Simulator Pro. Hiermee maak je op een toegankelijke manier kennis met de toepassingen van CNC machines. Er is door het bureau veel energie gestoken in de eigen FANUC configuratie, om nieuwe 3D Virtuele Machine Simulaties te realiseren voor CNC draaien en CNC frezen. Dit sluit geheel aan bij de Nederlandse werksituatie en de instructieboeken met praktijkoefeningen. 

Maar er zijn nog meer softwarefuncties die de nieuwsgierigheid kunnen prikkelen. De e-learning module is heel handig om als docent en student te benutten. De SimCam module vormt een uitdaging om de mogelijkheden van CAD/CAM te ontdekken. Er worden vector figuren in G-code omgezet, er is een 3D freesfunctie voorhanden en zijn tandwielsets uit te rekenen om te kunnen maken.

In de software kan ook kennis worden gemaakt met diverse simulaties van bewerkingen op o.a. bovenfrees-, laser/plasmasnij-, 3D print-machines en zelfs een 5-assige robot om deze te visualiseren. Ook de besturing van een virtuele DRONE is als fun toepassing beschikbaar.

Het CNC Instructie Buro heeft diverse CNC simulatie programma's getest die op het World Wide Web worden aangeboden. Daarbij zijn "Down the rabbit hole", net zo lang toepassingen onderzocht en is met de leveranciers kennis gemaakt, om tot oordeel te komen dat de FANUC CNC Simulator Pro als uitkomst, het best werkbare product is voor het beoogde doel. De ontwikkelaar van de CNC Simulator is in 1995 begonnen en heeft sinds dien een goede naam opgebouwd in de markt.

De levering door het CNC Instructie Buro omvat eigen uitgaven w.o. een startup bijlage,

heldere tutorials draaien, frezen, Cad/Cam en interactieve CNC oefeningen met draai- en freeswerkstukken. Met het aanbieden van dit pakket wil het bureau een bijdrage leveren in het kader van "Sterk Techniekonderwijs" (bijv. met www.vvei.nl). Ook de verantwoordelijkheid, om iets door te geven van de industrie ervaring met CNC opleidingen, ligt hieraan ten grondslag.

Per 1 juli jl. is de exclusieve vertegenwoordiging voor Nederland en België, van de basis CNC Simulator Pro, contractueel met de leverancier Techromic Solutions SA aangegaan, met afspraken over goede service en support door beide partijen aan de afnemers.

 

LogoCNC Frezers van CS Metaalbewerking vervaardigen met succes 3D Café-racer onderdelen.

Met "SharpCam 3D Pro" software, heeft CS Metaalbewerking in Huissen, nieuwe mogelijkheden gerealiseerd. Het bleek de oplossing om hiermee de service aan haar klanten uit te breiden met 3D verspaningswerk op de bestaande 3-assige freesmachines. Voorwaarde was ook dat de eigen CNC Frezers aan hun machines zelf meer konden programmeren in kortere tijd. Hierin is men goed geslaagd, met als bijkomstig voordeel dat nu ook meer opdrachten door het bedrijf kunnen worden aangenomen.

Enkele Café-racer onderdelen waren onlangs een uitdaging om deze uit volmateriaal in twee opspanningen te vervaardigen. Het gaat daarbij meestal om unieke parts voor het ombouwen van standaard motorfietsen tot een fantastisch vormgegeven sportmodel. Een voorbeeld is de 6 cilinder motor op basis van een Honda CBX1000 waarvoor 3D gefreesde frame onderdelen werden vervaardigd voor de speciale voorwiel ophanging. In deze branche heeft de klant WiMoto uit Elst zich onderscheiden op basis van hun geavanceerde motor engineering, aansprekende industriële vormgeving en vakmanschap.

CS Metaalbewerking kan de WiMoto freesopgaven vanuit het STEP model met SharpCAM programmeren, door o.a. de keuze uit 9 automatische 2D/3D voor- en nafrees strategieën. Daarbij is parallel, wervel- of trochoïdaal frezen, restmateriaal ruimen, contouren projecteren, vlakafwerking etc. mogelijk. De software onderscheidt zich echter vooral door de herkenbare en praktische menu's, die aan CNC frezers worden aangeboden, zonder één enkele onnodige muisklik of omslachtigheid.

SharpCam is het enige volwaardige low-cost softwarepakket zonder verplichte maintenance, upgrade, helpdesk of in de Cloud kosten op de markt. Hierdoor is voor CS Metaalbewerking het aanschafbedrag een eenmalig uitgave gebleven en voorziet het in de mogelijkheid er meer kennis en ervaring mee op te doen op dit terrein .

Het CNC Instructie Buro slaagt met SharpCAM opnieuw, om bedrijven met persoonlijk advies en deze software, een doorstart te laten maken naar 3D fabricage mogelijkheden.

 

LogoLancering nieuwe SharpCAM 3D Pro software release voor CNC Frezers.

SharpCAM® heeft met trots een nieuwe release aangekondigd, waarmee nog meer tools worden aangereikt om onderdelen 3D te verspanen op 3-assige freesmachines. Hiermee is ook een mijlpaal bereikt omdat, met deze jubileum editie (eind maart), zowel SharpCAM als het CNC Instructie Buro het 10 jarige bestaan vieren.
 
"Met SharpCam was het al veel makkelijker en slimmer programmeren, maar we kunnen nu nog meer op CNC machines produceren" Ik zie in de praktijk ook geregeld CNC frezers die zich verbazen over de mogelijkheden, en ik moet altijd uitleggen waarom het pakket toch zo goedkoop wordt aangeboden" Aldus Peter Schuurbiers, die SharpCAM vertegenwoordigd en ondersteund. "Het lukt hiermee aardig om bedrijven met een low-budget, vooruit te helpen met het opdoen van CAD/CAM ervaring en het naast de machine programmeren met SharpCAM en CNC opleidingen hiermee aan te vullen".
 
Nieuw in SharpCAM is een tijd besparende vlakfreescyclus en de updates om onderdelen nog sneller te laden en te simuleren, zodat CNC frezers nog prettiger kunnen programmeren. De succesfactor blijft daarbij de userinterface van het programma en het gemak waarmee CNC Frezers er vertrouwt mee raken.
 
SharpCam 3D biedt bovendien het volledige pakket 3-assige frees-strategieën aan van Moduleworks®. Deze mogelijkheden zijn competitief met elk ander CAD/CAM programma. De 3-assige opgaven zijn zo gemakkelijk uitvoerbaar met de automatische voor- en nafrees algoritmen. Daarbij is een geavanceerde keuze mogelijk uit o.a. parallel, trochoïdaal of wervelfrezen, restmateriaal ruimen, contouren projecteren, kopiëren en fijne nabewerking van vlakken etc.
 
De software beschikt natuurlijk over de recentste import filters, zodat de elektronische 3D productdata van klanten moeiteloos kunnen worden overgenomen (DXF/DWG, IGES, STEP, STL) en als bijzonderheid de 10 gratis postprocessoren met broncode en configurator, om deze zelf te beheren. De aanschaf is eenmalig zonder cloud kosten, update of support abonnement verplichting.
 
LogoGereedschapsmakers van VDL-MPC aan de slag met SharpCam 3D Pro software.
 
De SharpCam 3D Pro versie is een uitkomst voor de gereedschapsmakers van de VDL vestiging in Amersfoort. Zij ontlasten hiermee de werkdruk van de programmeurs op de werkvoorbereiding. Het biedt ook meer vrijheid om het verspaningswerk aan mallen en matrijzen zelfstandig te realiseren en op de werkvloer meer te programmeren in kortere tijd.
 
De verificatie van de gereedschapsbanen zijn sneller uit te voeren en de NC code is op elk moment en altijd direct beschikbaar. Daarbij is SharpCAM volledig associatief. Elke aanpassing van de productgeometrie, wijziging van het gereedschap of de bewerkingsvolgorde, wordt direct verwerkt in de output van het CNC programma.
 
Meervoudige opspanningen zijn ook eenvoudig te realiseren, door geprogrammeerde werkstukken te kopiëren in een matrix van onderdelen op de machinetafel, met automatische optimalisatie van het aantal toolwisselingen en optimaal positioneren per bewerking.
 
De freesopgaven zijn nu ook makkelijker uitvoerbaar met de keuze uit 9 automatische voor- en nafrees strategieën. Daarbij is parallel, wervel- of trochoïdaal frezen, restmateriaal ruimen, contouren projecteren, vlakafwerking etc. mogelijk, met controle op het veilig passeren van opspanelementen. De SharpCam software onderscheidt zich echter vooral door de herkenbare en praktische menu's, die aan CNC frezers worden aangeboden, zonder één enkele onnodige muisklik of omslachtigheid.

Om deze mogelijkheden feilloos aan te bieden, heeft SharpCAM softwarecomponenten geïntegreerd van het Duitse ontwikkelingsbedrijf ModuleWorks GmbH, die we ook in de bekende high-end systemen tegenkomen. Deze algoritmen berekenen moeiteloos de 3D gereedschaps-banen en -simulatie hiervan. SharpCam blijft echter een low-cost softwarepakket en kent geen verplichte maintenance, upgrade, helpdesk of in de Cloud abonnementen, zodat ook MKB gebruikers weten dat de aanschafkosten eenmalig zullen zijn.
 
Het CNC Instructie Buro verzorgt het persoonlijke advies, verkoop en support van de SharpCAM software in Nederland en België i.s.m. gereedschapsmakerij Vimech met een eigen CNC Praktijklocatie in Apeldoorn.
 
LogoSharpCAM team verhuisd naar nieuw pand op Top Gear locatie.
 
De leverancier van het SharpCAM softwarepakket, is onlangs verhuisd naar het businesspark van het vliegveld Dunsfold Park Aerodrome in Engeland. Deze locatie diendt als testcircuit tijdens het bekende BBC programma TopGear.
Vanuit het nieuwe kantoor van SharpCam kijkt men nu uit over de Lotus Chicago bocht. Deze bocht zou afhankelijk van de gewichtsverdeling van het chassis bij de éne wagen onderstuur, bij een andere overstuur bloot leggen. De succesvolle software van SharpCAM wordt ook gedegen beproefd en wordt doorontwikkeld op basis van 25 jaar ervaring met CNC verspaning. CNC frezers zijn er bijzonder enthousiast over.
 
Hierbij past SharpCam ook de gerenommeerde softwarecomponenten toe van ModuleWorks GmbH. Deze sterk ontwikkelde algoritmen, voor feilloze berekening van 3D gereedschapsbanen en gedetailleerde snelle 3D simulaties van de verspaningen, zijn als rekenkernen in dit CAD/CAM systeem geïmplementeerd.
 
Op dit moment biedt SharpCam 3D PRO het volledige pakket 3D frees-strategieën aan. Deze mogelijkheden zijn competitief met elk ander CAD/CAM programma voor 3-assig voor- en nafrezen. Er is keuze uit 9 frees strategieën w.o. contouren, pocketing, parallel, waveform- of cirkelfrezen, restmateriaal ruimen, contour projecteren, vlakafwerking in combinatie met additieve voedingen.
 
Om het gehele productietraject van mechanische producten te ondersteunen, werd speciaal het “CNC Design project” opgestart, waarbij wordt samengewerkt met gereedschapsmakerij Vimech, vanuit de eigen CNC praktijklocatie in Apeldoorn. Dit versterkt de persoonlijke service aan gebruikers die voor dit voordelige freespakket kozen.
 
 LogoIntroductie nieuwe SharpCAM 3D PRO software versie voor CNC Frezers.
 
SharpCam 3D PRO betreft een versie uitbreiding, waarmee alle tools worden aangereikt om onderdelen 3D te verspanen op 3-assige freesmachines en bewerkingscentra.
Met SharpCam was het al veel makkelijker en slimmer programmeren, maar we kunnen hiermee nu nog meer op CNC machines produceren.
Daarom levert SharpCAM nu 3 (drie) versies w.o. de 2.5D, 3D en nu ook 3D PRO versie. Een bedrijf kiest wat zij nodig heeft, op basis van de meest voorkomende werkzaamheden.
SharpCam 3D PRO biedt het volledige pakket 3D frees-strategieën. Deze mogelijkheden zijn competitief met elk ander CAD/CAM programma. De 3-assige opgaven zijn zo gemakkelijk uitvoerbaar met de automatische voor- en nafrees algoritmen. Daarbij is een geavanceerde keuze mogelijk uit o.a. parallel, waveform- of cirkelfrezen, restmateriaal ruimen, contour projecteren, vlakafwerking etc.
De software beschikt over de benodigde import filters, zodat toeleveranciers de elektronische 3D productdata van klanten hiervoor kunnen overnemen (DXF/DWG, IGES, STEP, STL).
Als Master Reseller verzorgt het CNC Instructie Buro het advies, verkoop en support van SharpCAM software in Nederland en België i.s.m. gereedschapsmakerij Vimech met een eigen CNC Praktijklocatie in Apeldoorn.
 
LogoSharpCAM freest rotorbladen voor nieuwe Nederlandse EAZ windmolen.
 
De toepassing van SharpCAM voor het 3D frezen van rotorbladen bleek heel succesvol. Dit is de ervaring van de vier ingenieurs die het bedrijf EAZ Wind zijn gestart.
Het was een uitdaging omdat de 3D versie nog niet zolang beschikbaar was. Echter voor het project bood het pakket de benodigde strategieën voor- en nafrezen , waarna zowel de freestechniek als het freesgereedschap verder is ontwikkeld. Toen is het snel gegaan en met de afwerktechniek en de toegepaste coating gaf dit een licht, sterk en duurzaam rotorblad als resultaat. De vaan van deze windmolen is ook een mooi ontwerp en heeft al windsnelheden van 136 km/uur doorstaan.
De opbrengst met deze kleine Nederlandse landschapsmolen haalt 30.000 KWh per jaar. Op dit moment heeft men voor 10 windmolens al bestellingen ontvangen, dus kun je wel van een succes spreken.
 

Onze WebShop software leverancier gebruikt cookies om onze website te verbeteren en deze naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Wij hebben hierover geen analyse nodig om u van dienst te zijn. U hoeft het zetten van cookies dus niet te accepteren. Door op Ja te klikken, geef je wel toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in de privacy- en cookieverklaring.