Geen producten (0)

Nieuws

 

Logo

Introductie van Simple-CAM, het nieuwe CNC programmeersysteem.

Het CNC Instructie Buro introduceert het nieuwe Simple-CAM pakket voor CNC-draaien en CNC-frezen. Met de boodschap: "Ingenieus bedacht werkt simpeler " voldoet dit moderne CNC programmeersysteem dan ook volledig aan de hoge eisen van het CNC Instructie Buro. Door eigen relaties is ook dikwijls navraag gedaan over de beschikbaarheid van een dergelijk CAM draaipakket (naast SharpCAM voor frezers). Met deze software voor zowel draaien als frezen, is het CNC programmeren ook opnieuw uitgevonden en geautomatiseerd en werkt vele malen sneller als een dialoog besturing.

Omdat het gebruik van Simple-CAM de benodigde inzichten voor het CNC programmeren heel duidelijk laat zien, is deze software ook heel geschikt voor nieuw op te leiden personeel op MBO niveau 3-4. Veelal zijn de aangeboden CAM pakketten hiervoor te uitgebreid en te duur voor starters of het opleidingsbudget.

In dit pakket importeert u direct uw tekening in DXF formaat of je stelt de bewerkingen zelf samen met grondvormen (cirkel, vierkant etc.) of vanuit de CAD module. Daarna verschijnt een Simple-CAM “easy” advies, om een bewerking te programmeren, door een automatisch gereedschapsvoorstel, keuze van de snijgegevens en de voor- en nabewerkingsvolgorde. Dit werkt dus in analogie met "Feature built in" CAD-functies en betekent dat je bijv. kiest om draad te frezen (eindbewerking) en de voor- en na-bewerkingen kunt aanvinken (centeren, boren, afbramen, draadfrezen, enz.).

Hierna is alles automatisch al geprogrammeerd. Het gehele bewerkingsplan is overzichtelijk en praktisch. De uiteindelijke bewerkingen kunnen zelf aan- of uit- worden gevinkt en op details gemakkelijk worden aangepast, naar de eigen inzichten van de CNC draaier of CNC frezer. Hierna is een toollijst te genereren waarin de snijgegevens nog kunnen worden aangepast, voor directe verwerking in het al gemaakte CNC programma. Ook een setup document wordt automatisch gegenereerd.

Simple-CAM kent bovendien het 3D simulatie algoritme van Moduleworks®, wervelfrezen- (trochoïdaal of waveform) en restmateriaal frezen.

De postprocessorslag is snel en de machineconfiguratie eenvoudig. Uniek is de broncode, waarmee u de postprocesoren zelf kunt aanpassen of geheel nieuwe aanmaken (m.b.v. templates). Zo hoeft u voor uw nieuwe machines de postprocessoren nu, of in de toekomst, ook niet meer extra te bestellen.

Na keuze van de postprocessor is het resultaat een compleet CNC programma voor o.a. een Fanuc-, Heidenhain-, Siemens 840D- of Haas besturing op verticale freesmachines, of de betreffende draaibanken van DOOSAN, HAAS, MAZAK, MORI-SEIKI incl. C-as en andere te configureren machinepostprocessor d.m.v. templates.

De levering door het CNC Instructie Buro omvat een volledig Nederlandstalige versie met permanente licentie, quick startup bijlage en voorbeelden met CNC draai- en frees-werkstukken uit de eigen scholingspraktijk.

 
 

LogoFANUC CNC Simulator Pro voor programmeerscholing op 3D Virtuele draai- en freesmachines.

Voor VMBO/MBO techniekopleidingen, introduceert het CNC Instructie Buro, de CNC Simulator Pro. Hiermee maak je op een toegankelijke manier kennis met de toepassingen van CNC machines. Er is door het bureau veel energie gestoken in de eigen FANUC configuratie, om nieuwe 3D Virtuele Machine Simulaties te realiseren voor CNC draaien en CNC frezen. Dit sluit geheel aan bij de Nederlandse werksituatie en de instructieboeken met praktijkoefeningen. 

Maar er zijn nog meer softwarefuncties die de nieuwsgierigheid kunnen prikkelen. De e-learning module is heel handig om als docent en student te benutten. De SimCam module vormt een uitdaging om de mogelijkheden van CAD/CAM te ontdekken. Er worden vector figuren in G-code omgezet, er is een 3D freesfunctie voorhanden en zijn tandwielsets uit te rekenen om te kunnen maken.

In de software kan ook kennis worden gemaakt met diverse simulaties van bewerkingen op o.a. bovenfrees-, laser/plasmasnij-, 3D print-machines en zelfs een 5-assige robot om deze te visualiseren. Ook de besturing van een virtuele DRONE is als fun toepassing beschikbaar.

Het CNC Instructie Buro heeft diverse CNC simulatie programma's getest die op het World Wide Web worden aangeboden. Daarbij zijn "Down the rabbit hole", net zo lang toepassingen onderzocht en is met de leveranciers kennis gemaakt, om tot oordeel te komen dat de FANUC CNC Simulator Pro als uitkomst, het best werkbare product is voor het beoogde doel. De ontwikkelaar van de CNC Simulator is in 1995 begonnen en heeft sinds dien een goede naam opgebouwd in de markt.

De levering door het CNC Instructie Buro omvat eigen uitgaven w.o. een startup bijlage,

heldere tutorials draaien, frezen, Cad/Cam en interactieve CNC oefeningen met draai- en freeswerkstukken. Met het aanbieden van dit pakket wil het bureau een bijdrage leveren in het kader van "Sterk Techniekonderwijs" (bijv. met www.vvei.nl). Ook de verantwoordelijkheid, om iets door te geven van de industrie ervaring met CNC opleidingen, ligt hieraan ten grondslag.

Per 1 juli jl. is de exclusieve vertegenwoordiging voor Nederland en België, van de basis CNC Simulator Pro, contractueel met de leverancier Techromic Solutions SA aangegaan, met afspraken over goede service en support door beide partijen aan de afnemers.

 
 

LogoCNC Frezers van CS Metaalbewerking vervaardigen met succes 3D Café-racer onderdelen.

Met "SharpCam 3D Pro" software, heeft CS Metaalbewerking in Huissen, nieuwe mogelijkheden gerealiseerd. Het bleek de oplossing om hiermee de service aan haar klanten uit te breiden met 3D verspaningswerk op de bestaande 3-assige freesmachines. Voorwaarde was ook dat de eigen CNC Frezers aan hun machines zelf meer konden programmeren in kortere tijd. Hierin is men goed geslaagd, met als bijkomstig voordeel dat nu ook meer opdrachten door het bedrijf kunnen worden aangenomen.

Enkele Café-racer onderdelen waren onlangs een uitdaging om deze uit volmateriaal in twee opspanningen te vervaardigen. Het gaat daarbij meestal om unieke parts voor het ombouwen van standaard motorfietsen tot een fantastisch vormgegeven sportmodel. Een voorbeeld is de 6 cilinder motor op basis van een Honda CBX1000 waarvoor 3D gefreesde frame onderdelen werden vervaardigd voor de speciale voorwiel ophanging. In deze branche heeft de klant WiMoto uit Elst zich onderscheiden op basis van hun geavanceerde motor engineering, aansprekende industriële vormgeving en vakmanschap.

CS Metaalbewerking kan de WiMoto freesopgaven vanuit het STEP model met SharpCAM programmeren, door o.a. de keuze uit 9 automatische 2D/3D voor- en nafrees strategieën. Daarbij is parallel, wervel- of trochoïdaal frezen, restmateriaal ruimen, contouren projecteren, vlakafwerking etc. mogelijk. De software onderscheidt zich echter vooral door de herkenbare en praktische menu's, die aan CNC frezers worden aangeboden, zonder één enkele onnodige muisklik of omslachtigheid.

SharpCam is het enige volwaardige low-cost softwarepakket zonder verplichte maintenance, upgrade, helpdesk of in de Cloud kosten op de markt. Hierdoor is voor CS Metaalbewerking het aanschafbedrag een eenmalig uitgave gebleven en voorziet het in de mogelijkheid er meer kennis en ervaring mee op te doen op dit terrein .

Het CNC Instructie Buro slaagt met SharpCAM opnieuw, om bedrijven met persoonlijk advies en deze software, een doorstart te laten maken naar 3D fabricage mogelijkheden.

 
LogoLancering nieuwe SharpCAM 3D Pro software release voor CNC Frezers
 
SharpCAM® heeft met trots een nieuwe release aangekondigd, waarmee nog meer tools worden aangereikt om onderdelen 3D te verspanen op 3-assige freesmachines. Hiermee is ook een mijlpaal bereikt omdat, met deze jubileum editie (eind maart), zowel SharpCAM als het CNC Instructie Buro het 10 jarige bestaan vieren.
 
"Met SharpCam was het al veel makkelijker en slimmer programmeren, maar we kunnen nu nog meer op CNC machines produceren" Ik zie in de praktijk ook geregeld CNC frezers die zich verbazen over de mogelijkheden, en ik moet altijd uitleggen waarom het pakket toch zo goedkoop wordt aangeboden" Aldus Peter Schuurbiers, die SharpCAM vertegenwoordigd en ondersteund. "Het lukt hiermee aardig om bedrijven met een low-budget, vooruit te helpen met het opdoen van CAD/CAM ervaring en het naast de machine programmeren met SharpCAM en CNC opleidingen hiermee aan te vullen".
 
Nieuw in SharpCAM is een tijd besparende vlakfreescyclus en de updates om onderdelen nog sneller te laden en te simuleren, zodat CNC frezers nog prettiger kunnen programmeren. De succesfactor blijft daarbij de userinterface van het programma en het gemak waarmee CNC Frezers er vertrouwt mee raken.
 
SharpCam 3D biedt bovendien het volledige pakket 3-assige frees-strategieën aan van Moduleworks®. Deze mogelijkheden zijn competitief met elk ander CAD/CAM programma. De 3-assige opgaven zijn zo gemakkelijk uitvoerbaar met de automatische voor- en nafrees algoritmen. Daarbij is een geavanceerde keuze mogelijk uit o.a. parallel, trochoïdaal of wervelfrezen, restmateriaal ruimen, contouren projecteren, kopiëren en fijne nabewerking van vlakken etc.
 
De software beschikt natuurlijk over de recentste import filters, zodat de elektronische 3D productdata van klanten moeiteloos kunnen worden overgenomen (DXF/DWG, IGES, STEP, STL) en als bijzonderheid de 10 gratis postprocessoren met broncode en configurator, om deze zelf te beheren. De aanschaf is eenmalig zonder cloud kosten, update of support abonnement verplichting.
 
 
LogoGereedschapsmakers van VDL-MPC aan de slag met SharpCam 3D Pro software
 
De SharpCam 3D Pro versie is een uitkomst voor de gereedschapsmakers van de VDL vestiging in Amersfoort. Zij ontlasten hiermee de werkdruk van de programmeurs op de werkvoorbereiding. Het biedt ook meer vrijheid om het verspaningswerk aan mallen en matrijzen zelfstandig te realiseren en op de werkvloer meer te programmeren in kortere tijd.
 
De verificatie van de gereedschapsbanen zijn sneller uit te voeren en de NC code is op elk moment en altijd direct beschikbaar. Daarbij is SharpCAM volledig associatief. Elke aanpassing van de productgeometrie, wijziging van het gereedschap of de bewerkingsvolgorde, wordt direct verwerkt in de output van het CNC programma.
 
Meervoudige opspanningen zijn ook eenvoudig te realiseren, door geprogrammeerde werkstukken te kopiëren in een matrix van onderdelen op de machinetafel, met automatische optimalisatie van het aantal toolwisselingen en optimaal positioneren per bewerking.
 
De freesopgaven zijn nu ook makkelijker uitvoerbaar met de keuze uit 9 automatische voor- en nafrees strategieën. Daarbij is parallel, wervel- of trochoïdaal frezen, restmateriaal ruimen, contouren projecteren, vlakafwerking etc. mogelijk, met controle op het veilig passeren van opspanelementen. De SharpCam software onderscheidt zich echter vooral door de herkenbare en praktische menu's, die aan CNC frezers worden aangeboden, zonder één enkele onnodige muisklik of omslachtigheid.

Om deze mogelijkheden feilloos aan te bieden, heeft SharpCAM softwarecomponenten geïntegreerd van het Duitse ontwikkelingsbedrijf ModuleWorks GmbH, die we ook in de bekende high-end systemen tegenkomen. Deze algoritmen berekenen moeiteloos de 3D gereedschaps-banen en -simulatie hiervan. SharpCam blijft echter een low-cost softwarepakket en kent geen verplichte maintenance, upgrade, helpdesk of in de Cloud abonnementen, zodat ook MKB gebruikers weten dat de aanschafkosten eenmalig zullen zijn.
 
Het CNC Instructie Buro verzorgt het persoonlijke advies, verkoop en support van de SharpCAM software in Nederland en België i.s.m. gereedschapsmakerij Vimech met een eigen CNC Praktijklocatie in Apeldoorn.
 
  
LogoSharpCAM team verhuisd naar nieuw pand op Top Gear locatie
De leverancier van het SharpCAM softwarepakket, is onlangs verhuisd naar het businesspark van het vliegveld Dunsfold Park Aerodrome in Engeland. Deze locatie diendt als testcircuit tijdens het bekende BBC programma TopGear.
Vanuit het nieuwe kantoor van SharpCam kijkt men nu uit over de Lotus Chicago bocht. Deze bocht zou afhankelijk van de gewichtsverdeling van het chassis bij de éne wagen onderstuur, bij een andere overstuur bloot leggen. De succesvolle software van SharpCAM wordt ook gedegen beproefd en wordt doorontwikkeld op basis van 25 jaar ervaring met CNC verspaning. CNC frezers zijn er bijzonder enthousiast over.
 
Hierbij past SharpCam ook de gerenommeerde softwarecomponenten toe van ModuleWorks GmbH. Deze sterk ontwikkelde algoritmen, voor feilloze berekening van 3D gereedschapsbanen en gedetailleerde snelle 3D simulaties van de verspaningen, zijn als rekenkernen in dit CAD/CAM systeem geïmplementeerd.
 
Op dit moment biedt SharpCam 3D PRO het volledige pakket 3D frees-strategieën aan. Deze mogelijkheden zijn competitief met elk ander CAD/CAM programma voor 3-assig voor- en nafrezen. Er is keuze uit 9 frees strategieën w.o. contouren, pocketing, parallel, waveform- of cirkelfrezen, restmateriaal ruimen, contour projecteren, vlakafwerking in combinatie met additieve voedingen.
 
Om het gehele productietraject van mechanische producten te ondersteunen, werd speciaal het “CNC Design project” opgestart, waarbij wordt samengewerkt met gereedschapsmakerij Vimech, vanuit de eigen CNC praktijklocatie in Apeldoorn. Dit versterkt de persoonlijke service aan gebruikers die voor dit voordelige freespakket kozen.
 
 
 
 LogoIntroductie nieuwe SharpCAM 3D PRO software versie voor CNC Frezers
SharpCam 3D PRO betreft een versie uitbreiding, waarmee alle tools worden aangereikt om onderdelen 3D te verspanen op 3-assige freesmachines en bewerkingscentra.
Met SharpCam was het al veel makkelijker en slimmer programmeren, maar we kunnen hiermee nu nog meer op CNC machines produceren.
Daarom levert SharpCAM nu 3 (drie) versies w.o. de 2.5D, 3D en nu ook 3D PRO versie. Een bedrijf kiest wat zij nodig heeft, op basis van de meest voorkomende werkzaamheden.
SharpCam 3D PRO biedt het volledige pakket 3D frees-strategieën. Deze mogelijkheden zijn competitief met elk ander CAD/CAM programma. De 3-assige opgaven zijn zo gemakkelijk uitvoerbaar met de automatische voor- en nafrees algoritmen. Daarbij is een geavanceerde keuze mogelijk uit o.a. parallel, waveform- of cirkelfrezen, restmateriaal ruimen, contour projecteren, vlakafwerking etc.
De software beschikt over de benodigde import filters, zodat toeleveranciers de elektronische 3D productdata van klanten hiervoor kunnen overnemen (DXF/DWG, IGES, STEP, STL).
Als Master Reseller verzorgt het CNC Instructie Buro het advies, verkoop en support van SharpCAM software in Nederland en België i.s.m. gereedschapsmakerij Vimech met een eigen CNC Praktijklocatie in Apeldoorn.
 
  
LogoSharpCAM freest rotorbladen voor nieuwe Nederlandse EAZ windmolen
De toepassing van SharpCAM voor het 3D frezen van rotorbladen bleek heel succesvol. Dit is de ervaring van de vier ingenieurs die het bedrijf EAZ Wind zijn gestart.
Het was een uitdaging omdat de 3D versie nog niet zolang beschikbaar was. Echter voor het project bood het pakket de benodigde strategieën voor- en nafrezen , waarna zowel de freestechniek als het freesgereedschap verder is ontwikkeld. Toen is het snel gegaan en met de afwerktechniek en de toegepaste coating gaf dit een licht, sterk en duurzaam rotorblad als resultaat. De vaan van deze windmolen is ook een mooi ontwerp en heeft al windsnelheden van 136 km/uur doorstaan.
De opbrengst met deze kleine Nederlandse landschapsmolen haalt 30.000 KWh per jaar. Op dit moment heeft men voor 10 windmolens al bestellingen ontvangen, dus kun je wel van een succes spreken.
 

Onze WebShop software leverancier gebruikt cookies om onze website te verbeteren en deze naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Wij hebben hierover geen analyse nodig om u van dienst te zijn. U hoeft het zetten van cookies dus niet te accepteren. Door op Ja te klikken, geef je wel toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in de privacy- en cookieverklaring.