Geen producten (0)

Metaalindustrie

Ons vakgebied
De Metaalindustrie is belangrijk voor de Nederlaandse werkgelegenheid en economische bijdrage aan ons land. Specifiek de bedrijven in de maakindustrie,met een afdeling verspaning of gereedschapsmakerij, produceren allerlei werkstukken op CNC machines. In dit vakgebied kunnen CNC-draaiers of CNC-frezers op bestelling onderdelen vervaardigen uit staal, lichtmetaal of kunststof. Hiervoor programmeren zij volgens tekening de benodigde boor-, tap-, frees- en of draaibewerkingen. Aan het beeldscherm van de machinebesturing volgen zij de afloop van dit CNC programma voor het gewenste product. De CNC machines bewerken het onderdeel vervolgens automatisch in enkelstuks of series. Productiebedrijven met grote series werken met machine robotbelading, om de routine handelingen over te nemen van het personeel. Innovaties en het leveren van kwaliteit is cruciaal voor het succes van deze ondernemingen en dat betekent dat de medewerkers als vakkrachten het verschil blijven maken. Wij nemen deze medewerkers heel serieus en willen met nieuw instructiemateriaal en software, het leerproces van een CNC Draaier of CNC Frezer ondersteunen, met name voor het bedienen en programmeren van hun machines.
 
En o ja, er bestaan helaas maatschappelijke misvattingen of een onjuiste beeldvorming over onze bedrijven in de metaalsector.
 
Met onze deelname aan de missie van het Verspanersforum proberen we dit beeld te kantelen en te laten zien wat je allemaal kunt bereiken in ons vakgebied. Bedrijven die zich vandaag de dag ook bezig houden met moderne fabricagetechniek, bieden echt een schone omgeving aan om in te werken en zijn prettig georganiseerd. Zij bieden een transparante CAO en pensioenvoorziening aan en een mooi aanbod aan vacatures binnen prachtige bedrijven. Voor de arbeidsvoorwaarden en CAO vaststelling vormt het overleg met de sociale partners een uitgangspunt. Vakbonden doen hierin mee voor de werknemers. Kijk hier voor een impressie hoe dit wordt gecommuniceerd.  
 
Meer CAO...
 

Salaristabellen (*)

Om u een idee te geven over de opbouw van een CAO salaris, vindt u hier de salaristabellen, die staan in het artikel 33a e.v. van de CAO voor het Metaalbewerkingsbedrijf. De bedragen zijn indicatief en kunnen verschillen met de aangeboden functie, de aard van het metaalbedrijf en de geldende CAO periode. Anno 2023 zien we de noodzaak ontstaan, om de salarissen ca. 10% te verhogen i.v.m. de sterke prijsstijgingen van het levensonderhoud w.o. energie en compensatie van de inflatie.

Voor leden van de Koningklijke Metaalunie is er inzage in:

De overige salaristabellen vindt u in artikel 33a e.v. van de CAO voor het Metaalbewerkingsbedrijf.

 
 
CNC INSTRUCTIE BURO
 

 

Onze WebShop software leverancier gebruikt cookies om onze website te verbeteren. Door op Ja te klikken, geef je toestemming hiervoor.