Maakindustrie


De Metaalindustrie is belangrijk voor de werkgelegenheid en de economische bijdrage in Nederland. Binnen de sector verspaning worden op geavanceerde CNC machines allerlei producten vervaardigd. Zo geeft een CNC-draaier of  CNC-frezer vorm aan allerlei onderdelen uit materialen als staal, lichtmetaal of kunststof. Hiervoor programmeert hij/zij volgens tekening, aan het beeldscherm van de machine, het onderdeel. De bewerkingsmachines vervaardigen het onderdeel vervolgens automatisch in enkelstuks, series en met behulp van robottechnologie voor de routine handelingen.
Innovaties en het leveren van kwaliteit is cruciaal voor het succes van deze ondernemingen en dat betekent één op één dat de medewerkers, de vakkrachten, het verschil blijven maken.
Wij nemen deze medewerkers heel serieus en willen met een up-to-date aanbod van instructiemateriaal en hulpmiddelen deze mannen en vrouwen ondersteunen in het uitoefenen van een mooi vak.

En o ja, er bestaan helaas maatschappelijke misvattingen of een onjuiste beeldvorming over onze bedrijven in de metaalsector.

Met de missie van het Verspanersforum proberen we dit beeld te kantelen en te laten zien wat je met techniek allemaal kunt bereiken. Bedrijven die zich vandaag de dag bezig houden met moderne fabricagetechniek, bieden echt een schone omgeving aan om in te werken, zijn prettig georganiseerd, bieden een transparante CAO en pensioenvoorziening aan.